ONLINE
STORE
"ASK THE BACH MAN"
FORUM
PARTS, SERVICE,
& INFORMATION
CATALOGS AND
BROCHURES

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
November 20, 2017, 06:58:05 PM
Home Help Search Login Register
News: Please read the Forum Code of Conduct   >>Click Here <<
+  Bachmann Message Board
|-+  Discussion Boards
| |-+  On30
| | |-+  2-4-4-2 sound
« previous next »
Pages: [1] Print
Author Topic: 2-4-4-2 sound  (Read 403 times)
duster

View Profile
« on: September 11, 2017, 11:16:48 AM »

I just bought the 2-4-4-2 with sound card. Installed the card but...no sound. Uninstalled card reset to factory defaults, even though I hadn't changed them, got the 16 flashing head lights but still no sound. Checked on JMRI and all CVs seem to be correct (& f8). Done all this several times. Soundtraxx suggest trying another speaker but before I take the tender apart I have an idea. Can I swap the sound card in the Bachmann Whitcomb to check if I have a fault on the card or with the speaker? They look the same but I don't want to do any damage.
Any help appreciated.
Logged
dutchbuilder


View Profile
« Reply #1 on: September 11, 2017, 04:39:41 PM »

The only difference between those add on sound cards is the firmware content.
So it is highly probable that the pin outs are the same.

Ton
Logged
duster

View Profile
« Reply #2 on: September 11, 2017, 05:42:46 PM »

Thanks for the information. I swapped them and the Whitcomb card works in the 2-4-4-2. I guess the steam card is a dud.

Logged
Pages: [1] Print 
« previous next »
Jump to:  
Powered by SMF | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!