ONLINE
STORE
"ASK THE BACH MAN"
FORUM
PARTS, SERVICE,
& INFORMATION
CATALOGS AND
BROCHURES

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
January 17, 2018, 10:58:11 AM
Home Help Search Login Register
News: Check out the photo gallery link above or >click here< to see photos of recently announced products!
+  Bachmann Message Board
|-+  Discussion Boards
| |-+  On30
| | |-+  No power to VILLAGE STREET CAR
« previous next »
Pages: [1] Print
Author Topic: No power to VILLAGE STREET CAR  (Read 143 times)
FLORIDAGATORS

View Profile
« on: January 02, 2018, 05:06:44 PM »

HELP, I used my new ON 30 Village Street Car for 2 months, and now it just stopped.  Appears no power tis going to it.  No light on.  I tried cleaning the tracks, but still no luck.  Oh, by the way, I found that the antenna was off the car laying nearby.  Can someone provide some help to get this going again?
Logged
Tom_C

View Profile
« Reply #1 on: January 03, 2018, 11:11:18 AM »

First thing you need is a multimeter.  If you don't have one you can get one on amazon or ebay for about $10 (you get what you pay for, but any meter will do for this test).

Then just turn on the power supply and check the voltage across the track (from one rail to the other).  If you have voltage, then you can use alegator clip wires and jump from the track up to the wheels.  If you get no action then there's likely a problem internally which could be as simple as a broken wire.

Also, have you tried moving the trolley up and down the track?  You may have a dead spot and you are just testing it in one place on the track that is dead.
Logged
Pages: [1] Print 
« previous next »
Jump to:  
Powered by SMF | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!