Bachmann Message Board

Discussion Boards => HO => Topic started by: mjcowan on December 02, 2017, 02:26:41 PM



Title: Bachmann Turntable DCC setup
Post by: mjcowan on December 02, 2017, 02:26:41 PM
Hi, I just bought a Bachmann  Turntable and installed a decoder. How do I find the turntable with my NCE DCC equipment and how do I program it when I find it?

thanks!


Title: Re: Bachmann Turntable DCC setup
Post by: the Bach-man on December 02, 2017, 10:49:57 PM
Dear MJ,
The decoder should be on address 3. Control the turntable as though it's a loco: forward and reverse.
Have fun!
the Bach-man


Title: Re: Bachmann Turntable DCC setup
Post by: kewatin on December 03, 2017, 09:35:07 PM
 first off you didn't say who's decoder you installed, if its the bachmann decoder then yes you assign the turntable an address just like you would a locomotive. i to have an nce powercab and i prefer to use a 4 digit number and would give it a ie #1000 so it wouldn't conflict with my loco #s.thats just my preference though.  you also don't say who's track you are using? as i use kato uni-track all my #6 switches are power routing and their turntable, as i got tired waiting for bachmann's turntable to arrive some yrs back.what i mean by power routing is that the inbound track to the turntable would become live right up till you enter onto the table bridge ,then when you select what track you want, then use your direction button forward or back . you may also want to power your storage tracks ,but that will be you choice. trust this will help you in your setup of your table.
 regards&later KEWATIN