ONLINE
STORE
"ASK THE BACH MAN"
FORUM
PARTS, SERVICE,
& INFORMATION
CATALOGS AND
BROCHURES

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
July 18, 2018, 02:20:48 PM
Home Help Search Login Register
News: Please read the Forum Code of Conduct   >>Click Here <<
  Show Posts
Pages: [1] 2
1  Discussion Boards / HO / Re: 4-8-2 lt mtn....not running right on: December 15, 2017, 05:22:31 PM
 Thanks Trainman 203, I will give it a try. Do I need to FLUSH and start over??? or just adjust these CV's
2  Discussion Boards / HO / Re: 4-8-2 lt mtn....not running right on: December 15, 2017, 01:18:36 PM
Thanks Trainman. Looking forward to them....breezy8
3  Discussion Boards / HO / 4-8-2 lt mtn....not running right on: December 14, 2017, 08:53:18 PM
I have a SPECTRUM 4-8-2 LT MTN. with  SOUND TRAXX ECONOMI 100 DECODER installed.  when I fie it up , it idels just fine. add throttle , 1, or 2 notches and it goes JERKEY. IT WILL MOVE 1", LIGHTS GO OUT,sound goes off and then it will start moving again..sometimes 3"s,some times more, sometimes less... then it goes JERKEY again. Track is clean, wheels too. When I first installed the decoder, It ran just fine, and has until recently . Any ideas?Huh?   I don't have much hair left to pull...LOL..  BREEZY8
4  Discussion Boards / HO / Re: SPECTRUM 4-8-2 GEAR PROBLEM on: September 21, 2017, 10:55:54 PM
   Jonathan, I found my problem. The main gear on the drive axil was spinning on the shaft.  I could hold the gear and spin the drivers....A drop of super glue where the gear and shaft meet and  WOW....IT RUNS LIKE A CHAMP.  Thanks for your thoughts...and help...TONY  aka  breezy8
5  Discussion Boards / HO / Re: SPECTRUM 4-8-2 GEAR PROBLEM on: September 21, 2017, 04:54:41 PM
Jonathan, The worm gear is brass and the belt is in good shape. I will remove the plate and see if the wheels are setting where they are supposed to be. That may be what I am looking for. The gear on the axil LOOKS ok...not striped....I have pulled the shell off so many times in the last 2 days, I did it in my sleep...LOL....I will let you know what I find....THANKS...TONY  aka   breezy8
6  Discussion Boards / HO / SPECTRUM 4-8-2 GEAR PROBLEM on: September 20, 2017, 04:25:40 PM
I have a SPECTRUM 4-8-2 and it seems that the WORM GEAR and the DRIVER GEAR are NOT making contact.....Decoder works fine, but it is FREE WHEELING ( no gear contact) I can turn the drivers easily. Any ideas as to a solution to this?Huh?  Any help would be GREAT....TONY  AKA breezy8
7  Discussion Boards / HO / Re: SPECTRUM 4-8-2 LT MTN on: June 14, 2017, 12:12:50 PM
Thanks Jonathon, Got it. I have 3 ordered...LOL...BREEZY8
8  Discussion Boards / HO / Re: SPECTRUM 4-8-3 LT MTN on: June 12, 2017, 12:17:20 PM
Thanks Jonathan. Does anyone know where to find these drive  belts??  I have looked on Bachman's site and they do not show any...wouldn't you know??  Even if it is something else, I feel I do need a few just in case...Thanks so much.....breezy8
9  Discussion Boards / HO / SPECTRUM 4-8-2 LT MTN on: June 11, 2017, 05:01:45 PM
I HAVE A HO  4-8-2 LT MTN loco Item # 81601, that after running a while,it just stops moving.  The DCC decoder still works(sound) but it trys to move( with finger push) about an inch , then stops again, and repeats, ect, ect, ect..... It is like the gear is slipping on the shaft or something...Any ideas?Huh?  I was pulling 11 cars on a FREE MO layout.  not a big load....Any help would be great....BREEZY8
10  Discussion Boards / HO / speaker & decoder location on: March 08, 2016, 06:47:33 PM
   I just bought a spectrum 4-6-0 and was wondering.....I want to install a soundtraxx economi decoder and speaker......My question is...where is the best place to mount these.?  There is room in the tender for the decoder, but I am running out of room for a speaker really fast....and if you can, what speaker would you recommend?....Many thanks....breezy8
11  Discussion Boards / HO / Re: Overproduced models on: November 30, 2015, 01:27:08 PM
I have to agree with you all. A new run of motive power would be nice....Like ALCO STEAM LOCO'S.....4-6-0's, 2-8-0's, 2-6-0's, 2-6-2's.  These are made today, BUT!!!!   NOT  ALCO STEAM....I for one would like to see them again.  Just my  2 cents worth....BREEZY8
12  Discussion Boards / HO / Re: jerkey 4-8-2 on: November 13, 2015, 03:37:15 PM
trainman203...  My 4-8-2 is running great.  Now I have just one more question.....Will these settings work on DIESEL loco's too.....I have a GP9 w/ a tsunami th1000 & sound that I am having trouble with....trying these CV's...It won't start moving until I get to speed step 3.....cv 209=240, cv210=200....any ideas???THANKS AGAIN   breezy8
13  Discussion Boards / HO / Re: jerkey 4-8-2 on: November 11, 2015, 01:28:06 PM
   Trainman203  done that, seems to be working great. Now I'm trying to figure out what size resistor to use on an LED headlight. I bored out the back of the headlight and a 3mm LED fits great...Tried a 1k resistor, seems to be too bright, going shopping for some larger # resistors. Thanks for all your help....breezy8
14  Discussion Boards / HO / Re: jerkey 4-8-2 on: November 09, 2015, 08:25:13 PM
Bill, It works just fine now. Followed the suggestions and did some tweeking on my own  Although CV 116 does not apply to steam. 
15  Discussion Boards / HO / Re: LED wiring on a LT 4-8-2 headlight on: November 09, 2015, 05:24:37 PM
Sorry about the double post....the site didn't show that the first had posted....sorry
Pages: [1] 2
Powered by SMF | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!