ONLINE
STORE
"ASK THE BACH MAN"
FORUM
PARTS, SERVICE,
& INFORMATION
CATALOGS AND
BROCHURES

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
September 26, 2018, 09:24:59 AM
Home Help Search Login Register
News: Please read the Forum Code of Conduct   >>Click Here <<
+  Bachmann Message Board
|-+  Discussion Boards
| |-+  HO
| | |-+  HO Spectrum light 4-8-2
« previous next »
Pages: [1] Print
Author Topic: HO Spectrum light 4-8-2  (Read 1370 times)
cbauer

View Profile
« on: July 22, 2016, 08:18:01 PM »

I have finally completed track laying on my layout.  I have a Digitrax Zephyr and a PM42 to distribute the power.  I started to see if the engines I have collected over the years work.  When I tried to run my non-DCC 4-8-2, the circuit breakers trip and the engine sputters ahead about a 1/4 turn of the drivers.  I use address 00 as per the Digitrax manual.  Anybody have a similar problem?
Any answers?

Thanks,
Clint
Logged
RAM

View Profile
« Reply #1 on: July 22, 2016, 10:26:51 PM »

Make sure that the tender trucks are turned the correct way. If one of them got turn around you will have a short.
Logged
cbauer

View Profile
« Reply #2 on: July 23, 2016, 07:37:52 PM »

Thanks, thought of that.  The circuit breaker actually trips even if I do not put the tender on the tracks!
Logged
RAM

View Profile
« Reply #3 on: July 24, 2016, 12:01:01 AM »

Do other locomotives run?  If they do than you know the problem is in this locomotive.  Check the contacts on the drivers to make sure that they are correct.
Logged
cbauer

View Profile
« Reply #4 on: July 24, 2016, 01:38:21 PM »

Thought of that too.  Checked the drivers and they seem to be in order.  There is a short somewhere in the engine.  I rocked the engine on either side of the drivers and it stops.  The next step is to open the engine and check the wiring.
Logged
Pages: [1] Print 
« previous next »
Jump to:  
Powered by SMF | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!