Bachmann Message Board

Discussion Boards => General Discussion => Topic started by: Tom Lapointe on February 03, 2007, 09:04:02 PM



Title: Test picture post
Post by: Tom Lapointe on February 03, 2007, 09:04:02 PM
I know this wouldn't work  >:( from the old board; let's see if it'll work here on the new one! ;)

(http://1stclass.mylargescale.com/TomLapointe/VGA%20photos/BShayOnTurntable.jpg)

Tom


Title: Re: Test picture post
Post by: Tom Lapointe on February 03, 2007, 09:06:34 PM
EUREKA!   :D  (No, not the Large-Scale 4-4-0!) ;D         

This means I'll be able to link pictures I have stored on the "mylargescale.com" site here as well! ;)                                   

                                                                                                              Tom


Title: Re: Test picture post
Post by: Guilford Guy on February 03, 2007, 09:11:38 PM
nice nice nice
I almost caught up wit ya at the show!
BTW was down in tiverton t'day and wamnted to swing by  ;) :D ;D :P


Title: Re: Test picture post
Post by: ben_not_benny on February 03, 2007, 11:03:57 PM
Nice photo. I couldn't post any pictures on the new board, I don't know why.


Title: Re: Test picture post
Post by: Tom Hogan on February 03, 2007, 11:10:04 PM
(http://www.trainboard.com/railimages/data/500/IMAG1178.JPG)

The old mine in HO!


Title: Re: Test picture post
Post by: Matthew Ginkel on February 04, 2007, 11:25:00 AM
lets see if a video will work

<object width="425" height="350"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/j1Qpvbu83WY"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/j1Qpvbu83WY" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"></embed></object>


Title: Re: Test picture post
Post by: scottychaos on February 04, 2007, 02:29:42 PM
hey! looks like the 250 pixel wide issue has been fixed!  ;D

test:

(http://gold.mylargescale.com/Scottychaos/2005-07.jpg)



Title: Re: Test picture post
Post by: scottychaos on February 04, 2007, 02:31:15 PM
huh..very strange,
so what is different about Tom's picture that keeps it from being resized..
I will try Tom's pic, see if it resizes for me:

(http://www.trainboard.com/railimages/data/500/IMAG1178.JPG)



Title: Re: Test picture post
Post by: scottychaos on February 04, 2007, 02:32:28 PM
weird!  ??? ???

Tom's pic does NOT resize when he posted it, but it *does* resize when I posted it!
what is up with that??


Title: Re: Test picture post
Post by: scottychaos on February 04, 2007, 02:33:55 PM
one more test:


(http://www.trainboard.com/railimages/data/500/IMAG1178.JPG)


(http://www.trainboard.com/railimages/data/500/IMAG1178.JPG)



Title: Re: Test picture post
Post by: scottychaos on February 04, 2007, 02:38:16 PM

(http://www.trainboard.com/railimages/data/500/IMAG1178.JPG)

The old mine in HO!

still testing..dont mind me..


Title: Re: Test picture post
Post by: scottychaos on February 04, 2007, 02:40:01 PM
hmmm..I cant figure this out!  ??? ???

The IMG tags are exactly the same either way..
I cant find what is different that sometimes makes it resize to 250, and other times does not..

Tom, what did you do to keep your pic from resizing!  ;D ;D

Scot


Title: Re: Test picture post
Post by: msowsun on February 04, 2007, 04:50:03 PM
(http://i2.photobucket.com/albums/y17/msowsun/Trains/IMAG1178a.jpg)


Title: Re: Test picture post
Post by: msowsun on February 04, 2007, 04:54:07 PM
I am having the same problem even when the image was downloaded to my photobucket account.

If you go back and modify the image, you will see that there is a image size added to the link. I just deleted it and now it is full size again.

Very strange. ???


Title: Re: Test picture post
Post by: scottychaos on February 04, 2007, 05:34:48 PM
(http://gold.mylargescale.com/Scottychaos/2005-07.jpg)

(http://gold.mylargescale.com/Scottychaos/2005-07.jpg)


Title: Re: Test picture post
Post by: scottychaos on February 04, 2007, 05:38:18 PM
Looks like someone removed the 250 pixel limit!  ;D ;D

lets test it out:

(http://gold.mylargescale.com/scottychaos/steamicon2.gif)

(http://gold.mylargescale.com/Scottychaos/AM_04.jpg)

(http://gold.mylargescale.com/scottychaos/SHmogul2.jpg)

(http://gold.mylargescale.com/Scottychaos/temp_annie_mallet8.jpg)

(http://gold.mylargescale.com/Scottychaos/sampson.jpg)





Title: Re: Test picture post
Post by: scottychaos on February 04, 2007, 05:45:25 PM
woo hoo!
the 250 limit is gone!  ;D

thank you to whoever removed it!  ;D

now the only potential problem is that if there is no limit, people can post gigantic images which mess up the page...usually done out of honest ignorance about resizing, but I still think there should be a limit..like 640 to 800 or so..
normally I would never post a 900 pixel wide image like I did in the post above..I just did that to test it out!  ;)

If no limit is automatically applied, I guess we will just have to try to educate the people that post massive photos...hopefully it wont happen too often.

hmmm..maybe there is a limit set and its larger than 900!
just for the sake of science, im going to post a massive pic just to test the limit, if there is one...normally this shouldnt be done!  ;)
please keep pics at 640 to 800 maximum!

lets see..3,518 pixels wide should do it:

(http://www.frontiernet.net/~scottychaos/LVRR_bigmap.jpg)

*edit*

ah ha! there IS a size limit!
I dont know what it is, its obviously somewhere between 900 and 3,518 pixels..
thats good then!
I wont bother to test it anymore...

thanks for fixing the "250 pixel problem!"  ;D ;D

Scot



Title: Re: Test picture post
Post by: Terry Toenges on February 04, 2007, 06:40:37 PM
Scott - Just curious as to why the track is raised off the roadbed. Is this on purpose?


Title: Re: Test picture post
Post by: lanny on February 04, 2007, 07:35:41 PM
Hi all,

Just testing to see if I can still post photos.

(http://img249.imageshack.us/img249/1355/ambcab1be3.jpg)

lanny nicolet


Title: Re: Test picture post
Post by: scottychaos on February 04, 2007, 07:39:16 PM
Scott - Just curious as to why the track is raised off the roadbed. Is this on purpose?

Terry,
are you referring to this photo?

(http://gold.mylargescale.com/Scottychaos/temp_annie_mallet8.jpg)

there IS no track!  ;)
the engine is sitting on a railing/fence.

Scot


Title: Re: Test picture post
Post by: lanny on February 04, 2007, 07:40:08 PM
Great,

I can ... but my images are larger in image shack where I keep them stored ... less than 800K, but they used to post larger than this. any suggestions?

Thanks,

lanny nicolet

PS ... that's an AMB ICRR 'Iowa division' caboose kit I recently finished.


Title: Re: Test picture post
Post by: scottychaos on February 04, 2007, 07:41:01 PM
woah..very weird..now the 250 is BACK!  ??? ??? :-[ :P

must be some teething issues with the forum..
very odd.
should hopefulyl settle down soon..

Scot


Title: Re: Test picture post
Post by: msowsun on February 04, 2007, 08:49:34 PM
(http://i2.photobucket.com/albums/y17/msowsun/Trains/IMG_2606.jpg)


Title: Re: Test picture post
Post by: msowsun on February 04, 2007, 08:49:53 PM
Like I said before, you have to edit your post and remove the 250 limit.

width=250 height=187

(http://i2.photobucket.com/albums/y17/msowsun/Trains/IMG_2606.jpg)


Title: Re: Test picture post
Post by: scottychaos on February 04, 2007, 09:03:01 PM
Like I said before, you have to edit your post and remove the 250 limit.

width=250 height=187



hmmm..interesting.
well maybe that works, but its certainly not the best way to do it! ;)
the "250 limit" was actually gone for a brief time this afternoon..photos did post full-size with no editing necessary..then the 250 limit REappeared..so perhaps someone is still tweaking the forum..

Scot


Title: Re: Test picture post
Post by: Tom Hogan on February 05, 2007, 09:32:29 PM
test: (bb code) @railimages.com 706x530 pixels...displayed larger before...exact same type of post! (62.3 kb)
(http://www.trainboard.com/railimages/data/500/IMAG1178.JPG)


Title: Re: Test picture post
Post by: Tom Hogan on February 05, 2007, 09:36:06 PM
same info as last post.....but RailImages calls this a "direct link"
http://www.trainboard.com/railimages/data/500/IMAG1178.JPG


Title: Re: Test picture post
Post by: Tom Hogan on February 05, 2007, 09:37:29 PM
again, same info as the last post, RailImages call this a  "Linked Thumbnail"
(http://www.trainboard.com/railimages/data/500/thumbs/IMAG1178.JPG) (http://www.trainboard.com/railimages/showphoto.php/photo/43100)


Title: Re: Test picture post
Post by: Rich R on February 05, 2007, 10:38:23 PM
Yup! That's what I'd call it as well.
It works as such at least.  8)

Rich R


Title: Re: Test picture post
Post by: Hoople on February 05, 2007, 10:48:27 PM
Nice pix everyone!

Tom, I like your layout.


Title: Re: Test picture post
Post by: Tom Hogan on February 05, 2007, 10:56:25 PM
hey...thanks...another test.....see if it displays "big" again :-\
(http://www.trainboard.com/railimages/data/500/IMAG1177.JPG)


Title: Re: Test picture post
Post by: Tom Hogan on February 05, 2007, 10:57:19 PM
nope....still small...... ???


Title: Re: Test picture post
Post by: gardenrail on February 06, 2007, 01:49:53 AM
scottychaos said : lets see..3,518 pixels wide should do it:

I'm coming in rather late on this, but there doesn't seem to be a post with this rather interesting fact. If you right click on that small image and then click on 'View Image' it comes up to full size.


Title: Re: Test picture post
Post by: altterrain on February 06, 2007, 02:19:01 AM
Test, test. Test, 1, 2, test.

Let's see if this works for me

(http://i113.photobucket.com/albums/n214/altterrain/dunkirk/dunkatbrook.jpg)

-Brian


Title: Re: Test picture post
Post by: scottychaos on February 06, 2007, 08:27:04 AM
scottychaos said : lets see..3,518 pixels wide should do it:

I'm coming in rather late on this, but there doesn't seem to be a post with this rather interesting fact. If you right click on that small image and then click on 'View Image' it comes up to full size.

the 3,518 pixel wide image is right there after those words! 
so im confused.. ??? ???
that map IS the 3,518 pixel wide image, whcih ther forum resied..
the point of posting the huge image was to see if the forum *would* resize it, and it did..
it was resized to 250 pixels wide..

I will try it again:

(http://www.frontiernet.net/~scottychaos/LVRR_bigmap.jpg)

still being resized..
and I have noticed another quirk over the last 24 hours or so..
some times you can edit, remove the 250 in the [ img] tag, re-save and the photo will appear full-size...other times, you edit to remove the 250, and its automatically put right back!
so some times editing out the 250 works, and other times it doesnt..

Scot

Scot


Title: Re: Test picture post
Post by: David(UK) on February 06, 2007, 08:31:23 AM
(http://picasaweb.google.co.uk/dandgbathome/BachmannForney/photo#5026540228683575682)
(http://C:\Forney_Web/Forney_12.jpg)
So just how does one post a phot on here?


Title: Re: Test picture post
Post by: scottychaos on February 06, 2007, 08:42:12 AM
(http://picasaweb.google.co.uk/dandgbathome/BachmannForney/photo#5026540228683575682)
(http://C:\Forney_Web/Forney_12.jpg)
So just how does one post a phot on here?

David,
click in the little icon above the smileys that looks like this (http://www.bachmanntrains.com/home-usa/board/Themes/bachmann/images/bbc/img.gif)

that is the "insert image" icon, it will put the IMG tags into your message,
they will look like this:

(http://i165.photobucket.com/albums/u45/scottychaos/IMG.gif)

Then your photo has to be *hosted* somewhere on the internet..either on your own personal web space, if you have any, or on one of the free photo hosting sites that allow insertion of images into forums..(very few do)
www.photobucket.com is one that does.
the photo cant be on your computer, it has to be uploaded somewhere first.

check with your ISP..lots of people have free hosting from their ISP and dont even know it!

then insert the URL (the "address") of your image between those two tags, like this:

(http://i165.photobucket.com/albums/u45/scottychaos/IMG2.gif)

the result is this!  ;D

(http://i165.photobucket.com/albums/u45/scottychaos/DH-Eunit.jpg)

the forum still has a problem where it is resizing ALL photos to 250 pixels wide..
hopefully that will be fixed..

meanwhile people are just insertign the actual link to the photo with the [ url] tags insted of the [ img] tags, and saying:

Click here for full-size image:
http://i165.photobucket.com/albums/u45/scottychaos/DH-Eunit.jpg (http://i165.photobucket.com/albums/u45/scottychaos/DH-Eunit.jpg)

Scot


Title: Re: Test picture post
Post by: David(UK) on February 06, 2007, 09:20:20 AM
Hmmm.....
That's what I tried to do with my Picasa2 hosting site, I now see the pitfall >:(, Picasa doesn't give the image a '.jpg' tag.
So here's another go....
(http://i7.photobucket.com/albums/y276/UKOn30Fan/Forney_12.jpg)
If it works, thanks for your help - if it don't, then back to the drawing board ???


Title: Re: Test picture post
Post by: David(UK) on February 06, 2007, 09:23:01 AM
Well it worked, so thanks. Note that was a 600 x 266 image uploaded.
Cheers
(http://i7.photobucket.com/albums/y276/UKOn30Fan/Forney_3.jpg)


Title: Re: Test picture post
Post by: Seasaltchap on February 06, 2007, 09:34:54 AM

British Locomotive "Lion" (1838) on location for the 1950's film "The Titfield Thunderbolt" on the Camerton branch line between Limpley Stoke and Hallatrow.
Loco in the background is the 14xx 0-4-2 No.1401.

(http://i144.photobucket.com/albums/r188/seasaltchap/Titfield-3.jpg)


Title: Re: Test picture post
Post by: gardenrail on February 07, 2007, 05:44:33 AM
If you simply Right Click on any of the pictures and then on 'Show Image', you get the full size version.


Title: Re: Test picture post
Post by: David(UK) on February 07, 2007, 05:49:12 AM
I don't get that option on my PC running IE7


Title: Re: Test picture post
Post by: scottychaos on February 07, 2007, 08:10:36 AM
If you simply Right Click on any of the pictures and then on 'Show Image', you get the full size version.

only with certain browsers..Firefox is the only one I know of.
the vast majority of people, who are using Internet Explorer, dont have that option.

Scot


Title: Re: Test picture post
Post by: Steve Stockham on February 07, 2007, 09:17:51 AM
Well, I guess it's my turn to try!

(http://gold.mylargescale.com/SteveStockham/06OpenHouse3.jpg)


Title: Re: Test picture post
Post by: zanthian on February 07, 2007, 03:50:03 PM
I'll give 'er a test too:
(http://www.marriedtothesea.com/100606/im-in-ur-mtns.gif)


Title: Re: Test picture post
Post by: Tom Hogan on February 07, 2007, 08:33:06 PM
Hey....yes! I have firefox....thanks for the tip....right clicking brings up full size photos!


Title: Re: Test picture post
Post by: ben_not_benny on February 08, 2007, 12:07:00 AM
Wow, I actually learned how to post pics, it's the same as the old forum!


Title: Re: Test picture post
Post by: John C on February 08, 2007, 02:15:12 AM
Let's see if this works.


Title: Re: Test picture post
Post by: John C on February 08, 2007, 02:20:01 AM
Last attempt


Title: Re: Test picture post
Post by: scottychaos on February 08, 2007, 08:19:33 AM
Last attempt

John,
it doesnt look like you are inserring any image tags into your message.
I cant tell how you are trying to insert an image..

go back to page 3 of this thread, and check out "reply #36"..
that message give details on how to post a photo.

Scot


Title: Re: Test picture post
Post by: c-16 on February 08, 2007, 11:49:05 AM
Scot,
 I'll give it a try also. Here goes.....
(http://i72.photobucket.com/albums/i174/c-16/boogie1como.jpg)


Dave Rouse


Title: Re: Test picture post
Post by: lanny on February 12, 2007, 01:26:26 PM
Still trying to figure out how to get a 'full sized' photo posted from "Image Shack". This is a 'try again' attempt.

(http://img333.imageshack.us/img333/6667/icrr907mi6.jpg)

(http://img316.imageshack.us/img316/4738/rea3vg5.jpg)

lanny


Title: Re: Test picture post
Post by: lanny on February 12, 2007, 01:30:39 PM
didn't work.

if anyone has any suggestions, please let me know. The two picts from Imageshack that came out 'thumbnail size' are both less then 128 KB, yet one time I posted a 177KB fileand it posted full size?! This is very confusing! Help, if anyone has any answers, would be appreciated.

lanny


Title: Re: Test picture post
Post by: scottychaos on February 12, 2007, 01:37:35 PM
didn't work.

if anyone has any suggestions, please let me know. The two picts from Imageshack that came out 'thumbnail size' are both less then 128 KB, yet one time I posted a 177KB fileand it posted full size?! This is very confusing! Help, if anyone has any answers, would be appreciated.

lanny
Lanny,
this problem has been thoughly discussed farther up this thread and in the "welcome" thread.
the problem isnt imageshack.
this new bachmann forum automatically resizes ANY photo that is wider than 250 pixels down to 250 pixels.

hopefully it can be fixed..it should be a simple matter of finding where in the forum software it says "250" and changing that number to "640"...but it hasnt happened yet..

Scot


Title: Re: Test picture post
Post by: msowsun on February 12, 2007, 04:48:29 PM
I tried to "modify" the post to remove the 250 size restriction, but that doesn't work now either..... 

(http://i2.photobucket.com/albums/y17/msowsun/Trains/Steam%20Engines/012.jpg)


Title: Re: Test picture post
Post by: Jim Banner on February 14, 2007, 09:35:10 PM
For those stuck with Internet Explorer, you can right click and copy the image, then paste it into clickboard viewer and see it full size.  Later versions of Windows have no clipboard viewer?  Then use Paint instead.  It is an old program that does not support right-click-and-paste but you can still left click on edit, then on paste.  It just might be easier to upgrade to Foxfire ...

Incidentally, you can use the same tricks to view the image at the left and the signature image below. 


Title: Re: Test picture post
Post by: lanny on February 15, 2007, 09:18:45 PM
Scot,

Thanks for the explanation ... I guess I didn't read the prior posts carefully enough. You are right. I have most of my photos in Imageshack wider than 250 pixels ... but one or two in are less and they post just fine, full size. But anything wider posts as in thumbnail size.

Thanks for going over that again, Scot. I agree with you ... I hope that can be fixed. Sure doesn't sound like it should be too hard.

Two examples ... the1st (underbody) is a smaller overall size photo than the (2nd) full size end.

(http://img316.imageshack.us/img316/4738/rea3vg5.jpg)

(http://img145.imageshack.us/img145/2765/rea2em8.jpg)

lanny nicolet


Title: Re: Test picture post
Post by: ebtbob on March 16, 2007, 08:08:36 AM
Good Morning All,

       Here is a pic that I have wanted to share for some time now.  It is one of two of my Bachmann 2-8-0s in On30 with Tsunami sound.   It is on the timber trestle in the midst of my spiral grade on my On30 railroad.  The grade is two loops that gain 12 inches verticle in a 5.5 x 8.5 ft area.

[img][http://ebtbob.rrpicturearchives.net/pictures/14688/On30%20railroad-4.jpg/img]

Bob


Title: Re: Test picture post
Post by: ebtbob on March 16, 2007, 08:10:29 AM
(http://)img][http://ebtbob.rrpicturearchives.net/pictures/14688/On30%20railroad-4.jpg[/img]  a retry.

Bob


Title: Re: Test picture post
Post by: scottychaos on March 16, 2007, 09:48:38 AM
Bob,
somehow the brackets of your IMG tags are getting messed up..

First, copy the "address" of your image, which is this:

http://ebtbob.rrhives.net/pictures/14688/On30%20railroad-4.jpg

highlight it, then right-click the mouse and choose "copy"

ThenClick the (http://www.bachmanntrains.com/home-usa/board/Themes/bachmann/images/bbc/img.gif) button once, that inserts the IMG tags into the message, like this:

(http://i165.photobucket.com/albums/u45/scottychaos/IMG-1.gif)

Notice that the cursor is already blinking right in the middle of those tags!
you already copied the address, so now dont touch the mouse, and instead do a "CTRL-V" on the keyboard, (hold down the Ctrl button, and press V at the same time) that will paste the address right between the tags..

it should look like:

(http://i165.photobucket.com/albums/u45/scottychaos/IMG2-1.gif)

notice the brackets of the tags are not changed, only the address has been inserted between them.

the result should be:

(http://ebtbob.rrpicturearchives.net/pictures/14688/On30%20railroad-4.jpg)

Scot




Title: Re: Test picture post
Post by: scottychaos on March 16, 2007, 09:55:04 AM
Bob, (and everyone)

another potential problem is that you have blank spaces in your image filenames..blank spaces are bad, and mess up the display on many forums and webpages and such.

dont use:

my On30 locomotive.jpg

as an image filename,
instead use:

myOn30locomotive.jpg
or
my-On30-locomotive.jpg
or
my_On30_locomotive.jpg

only letters, numbers, dashes - or underscores _ should be used in filenames.
no blank spaces, and no weird characters like !@#$^&*()=+

the blank space is probably why your photo doesnt show when you click this link:

http://ebtbob.rrhives.net/pictures/14688/On30%20railroad-4.jpg

the blank space got converted to %20, which can mess things up.

Scot






Title: Re: Test picture post
Post by: ebtbob on March 16, 2007, 04:17:00 PM
Scot,

     Thankyou for your advice.  Now I know it is not me as what you said to do was what I did on the first try.   I went to my gallery at www.rrpicturearchives.net and opened the picture.  Then I right clicked on it and clicked on properties.   I highlighted the url and copied it.  Then I came back to this forum.   Came to this thread,  clicked on the icon and hit paste.  Why it did not work is beyond me as I was able to post a picture earlier in the day.

Bob


Title: Re: Test picture post
Post by: ebtbob on March 16, 2007, 04:41:50 PM
Scot,

      I was just able to post a picture in the thread about your favorite engine,  why and post a pic.  After hitting the icon to post the pic I right clicked to paste the url.  When I did that I noted that the blinking cursor moved into either the first or last image tag.   That may be the reason why things got messed up before.

Bob


Title: Re: Test picture post
Post by: ebtbob on March 16, 2007, 04:57:52 PM
Ok,   one last try today......this is a picture of an On3 EBT 2-8-2  #16 at the Kimberton, Pa narrow gauge module meet,  last May.
(http://ebtbob.rrpicturearchives.net/pictures/15033/FEBT-5.jpg)

Bob