ONLINE
STORE
"ASK THE BACH MAN"
FORUM
PARTS, SERVICE,
& INFORMATION
CATALOGS AND
BROCHURES

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
July 21, 2019, 03:19:43 PM
Home Help Search Login Register
News: Please read the Forum Code of Conduct   >>Click Here <<
  Show Posts
Pages: [1]
1  Discussion Boards / General Discussion / Re: Bachmann Echo Valley - JMRI - installed decoder on: November 06, 2018, 01:55:11 PM
Thanks @Flare for the clarification
2  Discussion Boards / General Discussion / Re: Bachmann Echo Valley - JMRI - installed decoder on: November 06, 2018, 12:46:36 PM
Thanks @Flare

In my locomotive that came with the Bahcmann Echo Valley kit, I can control 5 to 6 sound effects, lights on, off and dim. Do I still choose the 2 function decoder?
3  Discussion Boards / General Discussion / Bachmann Echo Valley - JMRI - installed decoder on: November 06, 2018, 12:16:53 AM
When configuring JMRI Decoder Pro, for Bachmann, it provides the following options
  E-Z Command decoder
    - 2 function decoder (36-552)
    - 1 function decoder (36-551) and
    - 4 function decoder (36-550)

Which should we choose for the Bachmann Echo Valley?
4  Discussion Boards / General Discussion / Re: Power supply and connections for Bachmann HO turnouts on: November 05, 2018, 12:02:02 AM
Thanks.
Do these work with AC power only or can you use them with DC power as well?
Can we use 12V or do we need 16V only?
5  Discussion Boards / General Discussion / Power supply and connections for Bachmann HO turnouts on: November 04, 2018, 05:07:37 PM
I have a Bachmann HO turnout.
There are 3 cables coming out of it.
I connected the middle cable to 0V, from a 12V, 3A power supply
I connected the 12V from the power supply to a common of a electronically operated switch that has a NO and NC connector.
I connected the NO to one side of the cable from the Bachmann turonout and the NC side to the other side of the cable from the Bachmann turnout

A couple of times, when I operated the relay, the turnout switched from one side to the other, but then it stopped working even though I can see that the relay is operating.

Is this connectivity correct?
Is it that 12V is inadequate and a 16V supply is needed?

Pages: [1]
Powered by SMF | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!