ONLINE
STORE
"ASK THE BACH MAN"
FORUM
PARTS, SERVICE,
& INFORMATION
CATALOGS AND
BROCHURES

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
April 03, 2020, 02:13:35 PM
Home Help Search Login Register
News: Please read the Forum Code of Conduct   >>Click Here <<
+  Bachmann Message Board
|-+  Discussion Boards
| |-+  N
| | |-+  Athearn Challenger and WALTHER HERITAGE Y3 RADIUS
« previous next »
Pages: [1] Print
Author Topic: Athearn Challenger and WALTHER HERITAGE Y3 RADIUS  (Read 1879 times)
darticus

View Profile
« on: December 31, 2010, 08:08:58 PM »

Anyone with these know the smallest radius that can be used goodly with both.  Thanks Ron
Logged
Franz T

View Profile
« Reply #1 on: December 31, 2010, 08:23:50 PM »

I have one of the first run (LifeLike) Y3's and it can actually negotiate a 9 3/4" radius curve. No idea about the Athearn, although Mark says it can handle a n 11" curve...

http://www.visi.com/~spookshow/athearn4664.html
Logged
sumfred

View Profile
« Reply #2 on: December 31, 2010, 09:27:21 PM »

The Athearn Challenger will also do 9-3/4" radius.
Doesn't look to great, but it will work.

Fred
Logged
darticus

View Profile
« Reply #3 on: January 02, 2011, 07:09:02 PM »

Learned alot here. One suggestion that helped was to cut my turns loose from my roadbed and let them flex naturally and see if it helped. It did wonders and 80% was fixed. I re glued the bedding and track and things looking better. Actually the light mountain runs my heavy mountain runs my Challenger surprisingly runs fine on 11 radius and my Walthers Y3 runs great on it the articulated spectrum runs fine but the Norfolk Western Spectrum still will not get around the track terrible. Will try more but not changing things for it. Thanks Ron
Logged
Franz T

View Profile
« Reply #4 on: January 02, 2011, 07:39:04 PM »

I got a N&W "J" recently and it seems to run fine even on 11" radius. Have you removed the little piece of foam packing they put under the trailing truck at the factory?? If you haven't, that is probably your problem right there.....
Logged
darticus

View Profile
« Reply #5 on: January 02, 2011, 07:44:44 PM »

Will triple check it. Ron
I got a N&W "J" recently and it seems to run fine even on 11" radius. Have you removed the little piece of foam packing they put under the trailing truck at the factory?? If you haven't, that is probably your problem right there.....
Logged
Pages: [1] Print 
« previous next »
Jump to:  
Powered by SMF | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!