ONLINE
STORE
"ASK THE BACH MAN"
FORUM
PARTS, SERVICE,
& INFORMATION
CATALOGS AND
BROCHURES

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
December 07, 2019, 10:18:20 PM
Home Help Search Login Register
News: Check out the photo gallery link above or >click here< to see photos of recently announced products!
+  Bachmann Message Board
|-+  Discussion Boards
| |-+  N
| | |-+  light mountain
« previous next »
Pages: [1] Print
Author Topic: light mountain  (Read 676 times)
plas man

View Profile
« on: April 10, 2019, 05:54:40 PM »

hi guy's - has any one got the new loco yet ? (Bachmann light mountain)
if so how do it perform ?

plas man
Logged
spookshow


View Profile WWW
« Reply #1 on: April 11, 2019, 06:47:25 AM »

Mine runs great and pulls like a horse - http://www.spookshow.net/loco/bachmann482.html

-Mark
Logged

rnjuice

View Profile
« Reply #2 on: April 12, 2019, 01:18:09 PM »

I got the Southern #1489 and quite frankly, it kinda sucks.  It has no traction, no traction tires, and is overall very loose.  When it goes along viaducts it vibrates like the wheels are flopping around in their assembly.  It also kinda rolls like this:  "fmp fmp fmp fmp" in a herky-jerk fashion at slow speeds.  I tried to loosen/tighten the bottom plate (which still has tiny plastic runner bits coming from the mold that catch turnouts) and even added a tiny bit of lubricant to the leading and trailing trucks.  The whitewalls are terrible, too -- flaked off as soon as i pulled it out of its box.  All in all, very slapdash and disappointing.  Makes me sad...  Cry
« Last Edit: April 12, 2019, 01:27:49 PM by rnjuice » Logged
rnjuice

View Profile
« Reply #3 on: April 12, 2019, 01:20:24 PM »

Mine runs great and pulls like a horse - http://www.spookshow.net/loco/bachmann482.html

-Mark


Hey Mark, which variant did you get?  Yours looks more robust than mine
Logged
tweetsieengineer


View Profile
« Reply #4 on: April 12, 2019, 07:58:12 PM »

I have the Southern version.  Out of the box it wouldn't pull much. After looking at my other versions of this engine from a previous runs. I noticed a spring was added to the trailing truck on the new version. I had to tighten up some screws on the bottom plate and remove the spring from the trailing truck mount after that she started running.

Ive had it pulling 10 heavyweight passenger cars since then with out a problem.

Logged

Tim Smith,
spookshow


View Profile WWW
« Reply #5 on: April 13, 2019, 07:26:43 AM »

It has no traction, no traction tires

It should have traction tires on the #3 drivers. I'd return it if it doesn't.

-Mark
Logged

spookshow


View Profile WWW
« Reply #6 on: April 13, 2019, 07:28:52 AM »

Mine runs great and pulls like a horse - http://www.spookshow.net/loco/bachmann482.html

-Mark


Hey Mark, which variant did you get?  Yours looks more robust than mine

NC&StL

-Mark
Logged

rnjuice

View Profile
« Reply #7 on: April 16, 2019, 10:15:10 AM »

It has no traction, no traction tires

It should have traction tires on the #3 drivers. I'd return it if it doesn't.

-Mark


this is what i'm going to do
Logged
Pages: [1] Print 
« previous next »
Jump to:  
Powered by SMF | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!