ONLINE
STORE
"ASK THE BACH MAN"
FORUM
PARTS, SERVICE,
& INFORMATION
CATALOGS AND
BROCHURES

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
December 06, 2019, 12:01:19 AM
Home Help Search Login Register
News: Please read the Forum Code of Conduct   >>Click Here <<
+  Bachmann Message Board
|-+  Discussion Boards
| |-+  Williams by Bachmann
| | |-+  E7A only works in the aft direction, forward produces slow clicking
« previous next »
Pages: [1] Print
Author Topic: E7A only works in the aft direction, forward produces slow clicking  (Read 378 times)
vdavenpo

View Profile
« on: August 07, 2019, 10:04:36 AM »

The E7A works fine backwards but when you change direction to forward there is no movement only a slow clicking sound. It does not sound like gears slipping but might be. Lights and sound all work like they should. This happens whether the non-powered A unit is on the track or not. These were recently purchased on Ebay as new old stock and appear to be new and in original boxes, but the documentation was missing. Don't know if this is related but the new 80 watt power supply died while messing with this, totally dead, light will no come on.
Any ideas about what may be causing this would be appreciated.
Logged
Len

View Profile
« Reply #1 on: August 07, 2019, 10:28:23 AM »

You mention an 80-watt power supply. Is this E7A three rail O/O27 or two rail HO or N? It makes a difference in troubleshooting.

Len
Logged

If at first you don't succeed, throw it in the spare parts box.
vdavenpo

View Profile
« Reply #2 on: August 07, 2019, 10:38:46 AM »

It's a Williams O scale
Logged
Pages: [1] Print 
« previous next »
Jump to:  
Powered by SMF | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!