ONLINE
STORE
"ASK THE BACH MAN"
FORUM
PARTS, SERVICE,
& INFORMATION
CATALOGS AND
BROCHURES

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
September 29, 2020, 03:37:31 AM
Home Help Search Login Register
News: Check out the photo gallery link above or >click here< to see photos of recently announced products!
+  Bachmann Message Board
|-+  Discussion Boards
| |-+  General Discussion
| | |-+  Lionel Wall Train Clock
« previous next »
Pages: [1] Print
Author Topic: Lionel Wall Train Clock  (Read 1777 times)
lucy 1

View Profile
« on: July 30, 2008, 03:58:41 PM »

Hi , has anyone out there repaired the subject clock?
   The one I have does not play the, on the hour sound.
 You can hear the click but no sound. Fresh batteries
 have been installed.
   Thank You, Lucy 1
Logged
taz-of-boyds

View Profile
« Reply #1 on: July 31, 2008, 12:31:03 AM »

Does it have two sets of batteries, one for clock works one for sound?
Charles
Logged
lucy 1

View Profile
« Reply #2 on: July 31, 2008, 10:46:18 AM »

Charles,
  Yes it does have two sets of batteries.
  2 AA for the clock
  3 C's for the sound
  All are brand new.
 Lucy 1
Logged
Jim Banner

Enjoying electric model railroading since 1950.


View Profile WWW
« Reply #3 on: July 31, 2008, 08:57:28 PM »

Not every brand new battery is a good battery.  Before you junk your clock, try another new set.
Logged

Growing older is mandatory but growing up is optional.
jayl1
Guest
« Reply #4 on: July 31, 2008, 09:11:46 PM »

Also try cleaning the contacts where the battery meets the metal.  Sometimes corrosian can occur.
Logged
Yampa Bob

Y.V.R.R.


View Profile
« Reply #5 on: August 01, 2008, 01:58:26 AM »

If there is a diagram, make sure the batteries are installed correctly. If the C cells are in a row they will be oriented the same way, but if side by side they may be alternate orientation, like in a camera.
Logged

I know what I wrote, I don't need a quote
Rule Number One: It's Our Railroad.  Rule Number Two: Refer to Rule Number One.
lucy 1

View Profile
« Reply #6 on: August 02, 2008, 12:03:37 PM »

Hi Folks,
  The train clock is working again. Using all of your
suggestions, the problem was elminated. It was
the C batteries. I hooked up a power pack that
has a volt & amp meter put in 4 volts and the
sound returned big time.
   Thank you all for your help.
Lucy 1
Logged
Yampa Bob

Y.V.R.R.


View Profile
« Reply #7 on: August 02, 2008, 01:19:00 PM »

On behalf of the members, you're welcome. Glad you got it working.
Logged

I know what I wrote, I don't need a quote
Rule Number One: It's Our Railroad.  Rule Number Two: Refer to Rule Number One.
Pages: [1] Print 
« previous next »
Jump to:  
Powered by SMF | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!