ONLINE
STORE
"ASK THE BACH MAN"
FORUM
PARTS, SERVICE,
& INFORMATION
CATALOGS AND
BROCHURES

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
December 14, 2019, 11:36:00 AM
Home Help Search Login Register
News: Please read the Forum Code of Conduct   >>Click Here <<
+  Bachmann Message Board
|-+  Discussion Boards
| |-+  General Discussion
| | |-+  0-6-0T with dcc on board not responding to cv29 long address.
« previous next »
Pages: [1] Print
Author Topic: 0-6-0T with dcc on board not responding to cv29 long address.  (Read 604 times)
digitalgriffin

View Profile
« on: February 17, 2018, 01:09:55 PM »

I'm trying to program this engine with a long 4 digital address

I put it on the program track and programmed cv29.  I then confirmed it with a read.

Values I trI'd are 32 36 38 and 34

When I stick it on the main track it only responds to short address.

I know it's reading cv29 because I I set a value of 1 or 255 the Loco runs backwards as it should
Logged
Len

View Profile
« Reply #1 on: February 17, 2018, 01:27:05 PM »

You might find this page useful for making sure you're inputing the correct values to CV29 and CV17/18:

http://www.2mm.org.uk/articles/cv29%20calculator.htm

Len
Logged

If at first you don't succeed, throw it in the spare parts box.
Hunt
?
MBB


View Profile
« Reply #2 on: February 17, 2018, 02:46:28 PM »

What is being used to program?

A 1000 Ohm, Watt resistor laid across the programming track is required for programming  a factory installed non-sound Bachmann (Lenz based) decoder used with a Digitrax Zephyr (DCS50) or Zephyr Xtra (DCS51).

Remove resistor after programming.




Logged
Pages: [1] Print 
« previous next »
Jump to:  
Powered by SMF | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!